Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ (WEBINAR) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ


https://www.facebook.com/events/168970393303284/170574766476180/?notif_t=plan_mall_activity

24-10-2013

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΜΕ ΔΥΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑ 

"ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ "
"ΑΓΕΡΑΣΤΗ ΣΟΦΙΑ "


 • "ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ WEBEX ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΣΕΛΘΕΤΕ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΟΥ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΑΣ EMAIL"
 • Στα πλαίσια του WORLD POETRY CANADA AND INTERNATIONAL PEACE POETATHON, που οργανώνει η διεθνής διαδικτυακή ομάδα ποιητών με εδρα τον Καναδά, World Poetry Canada and International, σας προσκαλώ , με τη βοήθεια της τεχνολογίας, που γνωρίζω από την ακαδημαϊκή μου εμπειρία, στη διοργάνωση μιας τηλεδιάσκεψης, τύπου webinar για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ , ώστε να συνδράμουμε πνευματικά σ' αυτή, ως Έλληνες ποιητές και διανοούμενοι.
  Η ανταπόκρισή σας, των φίλων ποιητών και φίλων της Ποίησης στην ανακοίνωση των σχεδίων μου, πριν λίγες μέρες, ήταν άκρως ενθαρρυντική. Οπότε προχωρώ και σας προσκαλώ μέχρι το Σάββατο 19/10 να μου αποστείλετε το προσωπικό mail σας με μήνυμα στο facebook, ώστε να σας στείλω ειδική πρόσκληση για την είσοδό σας στη διαδικτυακή αίθουσα της εκδήλωσης και αργότερα σχετική υπενθύμιση. Ο τρόπος συμμετοχής θα είναι πολυδύναμος. Θα μπορέσετε να αναρτήσετε με την καθοδήγησή μου κάποιο έργο σας ή άλλου γνωστού Έλληνα ποιητή με τη μορφή αρχείου στον πίνακα της εκδήλωσης, θα μπορέσετε να απαγγείλετε ό,τι αναρτήσατε ή απλά να απαγγείλετε, χωρίς γραπτή ανάρτηση, ένα κείμενο ή ποίημά σας για την ειρήνη με ζωντανό φωνητικό μήνυμα ή μέσω κάμερας. Θα μπορέσετε να σχολιάσετε μέσω chat και να συζητήσετε μεταξύ σας τα τεκταινόμενα. Θα μπορέσετε να συμμετέχετε σε σφυγμομέτρηση με ερωτηματολόγιο σχετικά με την ειρήνη, που θα διενεργηθεί μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και σε πολλά άλλα, που αυθόρμητα, μέσω του δικού σας ενθουσιασμού, θα προκύψουν. Θα υπάρξει επίσης μια σχετική σύντομη εισήγηση με Power Point. Θα δεχτώ οποιαδήποτε σχετική ιδέα μου προτείνετε, μέχρι τη Δευτέρα, και θα προσπαθήσω να υλοποιηθεί. Το όλο γεγονός θα καταγραφεί, θα μεταφραστεί και θα αποσταλεί με τη μορφή βίντεο ή/και συνολικού αρχείου στην οργανωτική επιτροπή του Παγκοσμίου αυτού Ποιητικού Μαραθωνίου και θα παρουσιαστεί εν καιρώ σε σχετική εκδήλωσή τους, μαζί με τις υπόλοιπες ανά τον κόσμο καταγραφές ποιητικών γεγονότων για την ειρήνη! Ο ποιητικός αυτός Παγκόσμιος Μαραθώνιος ή Poetathon θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο. Θα καταγραφεί ως συμβάν στο βιβλίο Γκίνες. Δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με χρήματα, πολιτική, ή οποιαδήποτε άλλα συμφέροντα.
  Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι τίποτε από τα παραπάνω. Είναι κάτι απλούστερο, που αφορά τις ψυχές μας και τις ευαισθησίες μας ως Ποιητές.
  Ελπίζω να συμβάλλουμε και εμείς θετικά στην ευαισθητοποίηση για την Παγκόσμια Ειρήνη. Να ξαναφωνάξουμε δυνατά με το μεγαλείο του Ανθρωπισμού του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος, που φέρουμε εντός μας, μέσω της Παιδείας και της Παράδοσής μας. Να κάνουμε να ακουστεί και εκτός συνόρων ο υπέροχος Ελληνικός Λόγος. Να ξανααισθανθούμε "Ωραίοι ως Έλληνες" , έστω για μια ώρα. Μας χρειάζεται.
  Σας ευχαριστώ δε εκ των προτέρων.

  Χρύσα Βελησσαρίου
  Καθηγήτρια Φυσικός και Ποιήτρια
  Βραβευθείσα το 2011 με το Βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στην Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας
  Μεταπτυχιακή φοιτήτρια και "εκκολαπτόμενη" διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα "Φυσική και Ποίηση, μια καινοτόμος διδακτική πρόταση"
  Υπερήφανη μητέρα τεσσάρων παιδιών
  Διαδικτυακή σας φίλη
Αγαπητοί μου φίλοι! Περιμένω με αγωνία την αυριανή βραδιά ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ. Εργάστηκα εντατικά και κινητοποίησα πολύ κόσμο. 

Ο κακός δαίμων της τεχνολογίας όμως μας δημιούργησε ένα προβληματάκι, που ωστόσο δε νομίζω ότι πρέπει να αναβάλει την εκδήλωση. 

Δυστυχώς λόγω τεχνικών προβλημάτων στην εταιρία διάθεσης της πλατφόρμας παγκοσμίως, τη WEBEX, περιορίστηκε η προσβασιμότητά της γι' αυτό το μήνα , πράγμα που σημαίνει ότι η εκδήλωση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σταδιακά από αύριο και κατά τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να συμμετέχουν όλοι, ποιητές και μη, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για απαγγελίες ποιημάτων. Δυστυχώς οι ακροατές δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν ζωντανά και τους ζητώ συγγνώμη γι' αυτό, παρότι το σφάλμα δεν είναι δικό μου. Θα παρακολουθήσουν όμως ασύγχρονα την εκδήλωση με αποστολή του μαγνητοσκοπημένου αρχείου της αυριανής εκδήλωσης και οποιασδήποτε άλλης ακολουθήσει. 
Οπότε αποφάσισα αύριο να συμμετέχουν μόνο όσοι εκδήλωσαν πρώτοι ενδιαφέρον για απαγγελία και μου ανακοίνωσαν το υλικό τους και αυτοί είναι οι εξής. 

ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΣΟΔΟΥ 8.45ΜΜ-9.45ΜΜ

1. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΙΟΥ
2. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΙΑΝΙΤΗΣ
3. ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ
4. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ
5. MUTIU OLAWUYI
6. ΑΝΤΟΝΙΟ BLUNDA

ΜΕ ΧΡΟΝΟ ΕΙΣΟΔΟΥ 9.45ΜΜ-10.15ΜΜ

1. ΕΥΗ ΓΚΑΛΑΒΟΥ
2. ΚΑΠΑΡΔΕΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ
3. ΡΕΝΑ ΠΕΤΡΟΥ
4. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΙΩΤΗΣ
5. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΒΑΚΙΡΤΖΗ
6. ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ
7. ΗΛΙΑΣ ΦΟΥΚΗΣ


Όσων τα ποιήματα μου στάλθηκαν προς απαγγελία από εμένα θα φροντίσω να απαγγελθούν. ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 

Τις μέρες της αλήθειας
γυρεύουμε το θαύμα
ίδια του κύκλου
γλυκαίνουν 
και όταν τα άδικα πληθαίνουν 
στον κόσμο χωριστά 
ξέχωρα τις φτερούγες 
απλώνουμε , την ψυχή ξοδεύουμε
σε εκείνη την παράξενη 
φασαρία που προστάζει
 την Αντοχή  και την μοίρα
SAME CYCLE

The days of truth
I am searching for a miracle
same cycle
sweeten
when unfair multiply
world apart
apart the wings
spread, we spend the soul
in this strange
noise that commands
 Resistance
and fate ΑΓΕΡΑΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

Ζωή ακατέργαστη πέτρα
σε καιρούς φθαρμένους
σε κομμάτια γης
στο επίμονο βλέμμα
του Ήλιου σμιλεμένη
Της έδωσα ονόματα
στην ομορφιά των κρίνων
στο χρώμα της φωτιάς
μυριάδες σώματα αγκαλιασμένα
στου Ήλιου τα δάκρυα στα
σπλάχνα της γης φυλαγμένα
Και ο άνθρωπος μεγάλωσε
κάρπισε
ντύθηκε με σχέδια και χρώματα
έγινε αγάπη ,έγινε αφή
γέννησε ζωή ,ταξίδεψε
στου χρόνου τα χνάρια
Φύτεψα νεφέλες ..θεές
με ακίνητα μάτια
τραγούδησα τον έρωτα
με λέξεις προσφορά
σε χρυσές αναλαμπές
Με τα παραμύθια της γιαγιάς
τα πουλιά του κόσμου
ακολούθησα
σύνορα πέρασα μυθικά
την εικόνα του κόσμου
με αγέραστη σοφία έκτισα
AGELESS WISDOM
Life ragstone
at times worn
in plots
the persistent gaze
the Sun sculptured
I gave names
the beauty of the lilies
the color of the fire
myriad bodies embraced
the suns tears in
bowels of the earth kept
And the man grew
bear fruit
dressed up with designs and colors
was love, it was touch
gave birth to life, he traveled
In times footsteps
I planted clouds goddesses ..
with immovable eyes
I sang love
words offer
on golden glimpses
With tales of her grandmother
birds of the world
followed
border spent mythical
image of the world
I built with ageless wisdom