Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ ΜΟΥ






ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ 

ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΕΣΑΓΚΑΛΩΝ Δ.ΤΕΜΠΩΝ 10/8/2014
ROMANTIC POETIC EVENT UNDER THE FULL MOON AT MESAGGALA BEACH, TEMPI,GREECE
THE PDF


Τελεια ολα τα ποιηματα Συγχαρητήρια σε ολους
https://docs.google.com/file/d/0BzAQe4JAjtWcMDhzZW1RbkpDSTQ/edit





Ευχαριστώ για την απαγγελία των ποιημάτων μου



Ευχαριστώ όλους όσους παρευρέθηκαν στην χτεσινή ποιητική βραδιά με την Υπερπανσέληνο στα Μεσάγκαλα που πήγε ακριβώς όπως περιμέναμε και γέννησε πολλές νέες ιδέες και όνειρα για ρίζωμα και επέκταση της εκδήλωσης τα επόμενα καλοκαίρια. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως όλους τους συντελεστές εδώ στα Μεσάγκαλα όπως τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Λάρισας κ.Νίκο Καλτσά που είχε την ιδέα , τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Μεσαγκάλων κ. Φάνη Βουλιώτη , τους Ενεργούς Πολίτες Μεσαγκάλων, την Ομάδα Πολιτισμού Μεσαγκάλων και την ταβέρνα Καράβια που μας επέτρεψε αφιλοκερδώς να χρησιμοποιήσουμε το χώρο με τις ξαπλώστρες στην παραλία.
Αλλά κυρίως ευχαριστώ προσωπικά όλους τους αξιόλογους ποιητές απ' όλο τον κόσμο που μέσα σε δυο μέρες μετά από πρόσκλησή μου ΕΣΠΕΥΣΑΝ να μας στείλουν υπέροχα ποιήματα και τραγούδια αφιερωμένα στην εκδήλωση. Οι Έλληνες ποιητές που συμμετείχαν νοερά στην εκδήλωση με ποιήματά τους ήταν οι : Φαίδων Θεοφίλου από την Αθήνα, Καπαρδέλη Ευτυχία (Kapardeli Eftichia ) από την Πάτρα, Ελένη Ιωάννου από την Καβάλα, Άνθιμος Ιωάννου ( Anthimos Ioannou) από το Λουτράκι, Γκάλαβου Εύη από την Πτολεμαΐδα, Ελένη Σέττα από την Αθήνα, Βαγγέλης Φίλος από τα Ιωάννινα, Μάρω Βλαχάκη ( Marw Vlahaki) από τη Σκόπελο, ο Γιώργος Μάγιατζης από τη Θεσσαλονίκη,η Amanta Nes από τον Πειραιά και της Χρύσας Βελησσαρίου (της υποφαινόμενης) από τη Λάρισα.
Επίσης με πολλή χαρά υποδεχτήκαμε τα ποιήματα των εξής φίλων ποιητών από το εξωτερικό τα οποία μετέφρασα και απάγγειλα Subhankar Das από την Ινδία, Vishnu Pandya από την Ινδία, Jagjit Jit από την Ινδία, Sheikha A.από το Πακιστάν, Elaine Polin από τις ΗΠΑ, Alan Green 'Guppyman' από τη Μ.Βρετανία , Anna Zapalska από τη Ρουμανία.
Απαγγείλαμε ποιήματα των μεγάλων Τάσου Λειβαδίτη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Γιάννη Ρίτσου, Γιάννη Σκαρίμπα, Αργύρη Χιόνη, Νίκου Γκάτσου, Χαράλαμπου Καρούζου.
Ευχαριστούμε για τις ευχές όλων και τη θετική σας ενέργεια που με μηνύματα συνέχισαν να φτάνουν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Θα γίνει ειδική αναφορά για την εκδήλωση στην εφημερίδα της Λάρισας "Ελευθερία" τις επόμενες μέρες όπου θα ανακοινωθούν όλοι οι συντελεστές.
Το ποιητικό περιεχόμενο της ποιητικής μας βραδιάς καθώς και στιγμιότυπα , όπως και τα μελοποιημένα ποιήματα που απεστάλησαν θα ανακοινωθούν σύντομα με τη μορφή pdf και video youtube αντίστοιχα εδώ και στο νέο blog μου www.apolesthin.blogspot.com στη σελίδα Αφιερώματα και στη σελίδα μουhttps://www.facebook.com/pages/Chryssa-Velissariou/627816910585759αλλά και στη σελίδα της ομάδας Πολιτισμού Μεσαγκάλωνhttps://www.facebook.com/omadapolitismoumesagkalon?fref=ts

Σας ευχαριστώ όλους προσωπικά και πάλι για την υπέροχη βραδιά που μου χαρίσατε! Χόρτασε η ψυχή μου Πανσέληνο Φως.
Απήγγειλα ποίηση
Προσπαθώ να συλλάβω την αίσθηση
-Το αποτέλεσμα μέσα μου-
Του να εκφράσω με λόγο απ' την καρδιά μου
Ό,τι με συγκινεί
Στην Αμερική
Ο ποιητής έχει διττή φωνή
Του δημιουργού
μα και του ραψωδού
Ωραία είναι να!
Σαν το σινεμά
Άλλο να βλέπεις μόνος μια ταινία
Κι άλλο στη σκοτεινή αίθουσα
Να επικοινωνείς
Μ'ολόκληρη αγνώστων κομπανία
Να ουρλιάζεις μαζικά
στου θρίλερ τα κορυφαία λεπτά
Ή να ξεκαρδίζεσαι και γύρω να έχεις
Γελαστά μάτια που νιώθουν όπως νιώθεις

Απήγγειλα λοιπόν ποίηση
Μπροστά σε κοινό
Αντί στο κρεβάτι μου μόνη
Με στίχους ν' αναρριγώ
Κι αισθάνθηκα μια αιδώ
Τ' ομολογώ
Να μοιράζομαι το θυμικό
Με τους ακροατές
Να αγγίζω ευαίσθητες
Εσώτερές τους χορδές
Κάνοντάς τες να δονούνται ερωτικά
Περνώντας τις ψυχές τους σχεδόν μαγικά
Από σκωτσέζικο ντους αισθητικών
κι αισθησιακών εναλλαγών
Νιώθοντας την αμηχανία τους να εκθέτουν στην ομήγυρη
Τα εκ βάθους συναισθήματα που τους γεννούσε η Ποίηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου