Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Λογοτεχνικό Βήμα - Η Εφημερίδα των Λογοτεχνών ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ: «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΗΜΑ» (ΦΥΛΛΟ 30-31 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 - ISSN: 2654-1246)




Λογοτεχνικό Βήμα - Η Εφημερίδα των Λογοτεχνών

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΝΕΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ: «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΒΗΜΑ» (ΦΥΛΛΟ 30-31 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 - ISSN: 2654-1246)
Εάλω η Πόλις!
Αγαπητοί αναγνώστες μαύρες ημέρες ξημέρωσαν για την Ελλάδα μας, αυτή την τόσο μικρή σε έκταση χώρα, αλλά μεγαλειώδη σε πολιτισμό και πνευματικά επιτεύγματα! Η Πόλις εάλω για τρίτη φορά στην ιστορία της στις 24 Ιουλίου 2020.
Πόσα δάκρυα θα χυθούν ακόμη για την αλύτρωτη πρωτεύουσα του νεότερου ελληνισμού; Θα μου πείτε: «μιλάς για αλύτρωτες πατρίδες στον αιώνα του μηδενισμού»; Βεβαίως! Μπορεί η Μεγάλη Ιδέα, αυτό το όραμα της αναγέννησης της πατρίδας μας να έχει εκλείψει πλέον στο δημόσιο βίο, αλλά βαθιά μέσα στις καρδιές μας, η φλόγα της παραμένει αενάως αναμμένη, τροφοδοτημένη από τις χιλιετίες της ιστορίας του ελληνισμού.
Η ιστορία δεν διαγράφεται. Οι μνήμες δεν λησμονιούνται. Τα λάθη γίνονται παθήματα, αλλά καμιά φορά όχι και μαθήματα… Αυτό αποδεικνύει κάθε ημέρα η πολιτική ηγεσία ενός κράτους ανελεύθερου -ο τύπος πλέον δεν είναι ελεύθερος, αλλά δεσμευμένος από τα μοβ χαρτονομίσματα- όπου η δημοκρατία, μόνο στο σύνταγμα νοείται ακόμη, το οποίο τόσα χρόνια μνημονιακά και μη, έγινε κουρελόχαρτο. Κουρέλι όμως μαζί έχει γίνει πλέον και η αξιοπρέπειά μας. Υποδουλωμένοι όλοι μας στον φόβο. Σφιχταγκαλιασμένοι με την αδιαφορία περί παντός επιστητού. Όπως αδιαφόρησαν πολλοί πολίτες και για την Αγιά Σοφιά, ως ένα εθνικιστικό σύμβολο… διότι εδώ φτάσαμε αγαπητοί φίλοι, να απομυθοποιούμε τα σύμβολα του έθνους μας, βορά στην ιδεολογία του μηδενισμού. Η ιστορία όμως δεν μηδενίζεται… παρά μονάχα η παιδεία μας, που πλέον έφτασε στα τάρταρα και ιδού τ’ αποτελέσματα...
Πλούταρχος Πάστρας
Εκδότης
***ΔΙΑΒΑΣΤΕ KAI ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΔΩ: https://drive.google.com/…/1t1yJRirnMBkRFc4OFybOfc5Y0…/view…
***ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΦΥΛΛΟ 32-33 ΣΤΟ ΕMAIL: logotexnikovima@gmail.com -έως τις 28 Αυγούστου 2020.
ΣΤΗΛΕΣ:
- Λογοτεχνικά Νέα
- Καλλιτεχνικά Νέα
- Φιλολογικά Νέα
- Συνέντευξη
- Ευρωπαϊκή Διανόηση
- Απόψεις
- Νέα Βιβλιοθηκών
- Βιβλίο
- Επιστήμη
- Ποίηση
- Μετάφραση
- Πεζογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου