Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Από τα πολυάριθμα ποιήματα που αναρτήθηκαν στο εβδομαδιαίο διαγωνιστικό επεισόδιο, επιλεγμένα ποιήματα και ποιητική λογοτεχνία από το αξιότιμο δικαστικό σώμα: ⭕ Η επιθυμία έκφρασης της δημιουργικότητας είναι το αιώνιο και το ένστικτο της ανθρώπινης ύπαρξης. Το μυαλό θέλει να εκφράζεται και να μεταδίδεται στην πλάση. Τα ένστικτα είναι ίδια και ομοιόμορφα αλλά οι τρόποι είναι διαφορετικοί και διαφορετικοί. Η λογοτεχνία είναι ένας από αυτούς τους πολλούς τρόπους. Η ποίηση είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα της λογοτεχνίας και ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για να εκφράσεις συναισθήματα. ⭕ Το Sunflower Sahitya Parishad είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα για αυτόχθονες-ξένους, νέους-ανώτερους συγγραφείς. Κρατώντας τη συνείδηση της πρακτικής της λογοτεχνίας στο στήθος, η οργάνωση λογοτεχνίας Atra απλώνει το χέρι της ως συνοδοιπόρος για να αναπτύξετε το ταλέντο σας

 

সূর্যমুখী সাহিত্য পরিষদ | Facebook


Από τα πολυάριθμα ποιήματα που αναρτήθηκαν στο εβδομαδιαίο διαγωνιστικό επεισόδιο, επιλεγμένα ποιήματα και ποιητική λογοτεχνία από το αξιότιμο δικαστικό σώμα:
⭕ Η επιθυμία έκφρασης της δημιουργικότητας είναι το αιώνιο και το ένστικτο της ανθρώπινης ύπαρξης. Το μυαλό θέλει να εκφράζεται και να μεταδίδεται στην πλάση. Τα ένστικτα είναι ίδια και ομοιόμορφα αλλά οι τρόποι είναι διαφορετικοί και διαφορετικοί. Η λογοτεχνία είναι ένας από αυτούς τους πολλούς τρόπους. Η ποίηση είναι ένα από τα πιο πρωτότυπα της λογοτεχνίας και ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για να εκφράσεις συναισθήματα.
⭕ Το Sunflower Sahitya Parishad είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα για αυτόχθονες-ξένους, νέους-ανώτερους συγγραφείς. Κρατώντας τη συνείδηση της πρακτικής της λογοτεχνίας στο στήθος, η οργάνωση λογοτεχνίας Atra απλώνει το χέρι της ως συνοδοιπόρος για να αναπτύξετε το ταλέντο σας
Συνεχίζοντας τις ανελέητες προσπάθειες εμπλουτισμού της λογοτεχνίας. Ο Sunflower Sahitya Parishad δεσμεύεται να ενθαρρύνει τον παλμό της ψυχής στη χαρά της δημιουργίας με την κατάλληλη αξιολόγηση της λατρευτικής και αδυσώπητης φροντίδας ενός σωρού λογοτεχνικών οπαδών.
⭕ Διατηρώντας αυτή την οπτική στη δημιουργική ποίηση και ποίηση μπροστά στα ποιήματα που αναρτώνται στον εβδομαδιαίο διαγωνισμό, η Λογοτεχνική Οργάνωση Άτρα επιλέγει τον καλύτερο ποιητή και ποίηση μέσα από ποιοτική κρίση από τα ποιήματα που δημοσιεύονται στον εβδομαδιαία διαγωνισμό. Απονομή τιμητικής επιστολής από το Δ.Σ. για τους καλύτερους ποιητές και ποιήματα.
⭕ Επιπλέον, πολλά ποιήματα αναρτώνται καθημερινά στο Συμβούλιο Λογοτεχνίας Ηλίανθου. Μερικοί από τους καλύτερους επιλεγμένους ποιητές από εκεί είναι καθημερινές τιμές. Η επιλογή του καλύτερου ποιητή και ποίηση από όλα τα πόστα είναι δύσκολο έργο. Κι όμως συνεχίζουμε να προσπαθούμε ακούραστα.
⭕ Μεταξύ των ποιημάτων του διαγωνισμού αυτής της εβδομάδας, εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου στους αξιοσέβαστους ποιητές εκ μέρους του Οργανισμού Atra Sahitya. Με μεγάλη μας χαρά βραβεύουμε τους καλύτερους ποιητές. Θερμά
συγχαρητήρια
σε όλους όσους συμμετείχαν στον εβδομαδιαίο διαγωνισμό μας και σε όσους επιλέχθηκαν για την εβδομαδιαία καλύτερη ποιήτρια και ποίηση κατά την άποψη των κριτών.
⭕ Ένα δημιουργικό στυλό μπορεί να χτίσει ατομική-οικογένεια-κοινωνία και η ευημερία του κράτους φοβάται. Μπορεί να θεραπεύσει καμένες πληγές και σκόρπια σημάδια. Ας κερδίσει η πένα. Ας είναι η πένα του ποιητή το ηρωικό όπλο της εδραίωσης της αλήθειας, της όμορφης δικαιοσύνης. Η ανανέωση της βεγγαλικής λογοτεχνίας να κυκλοφορήσει από την πένα σας. Αφήστε τη φωτεινότητα του ταλέντου και της πένας σας να λάμψει στον ήλιο, τη φύση, αφήστε το σκοτάδι του χρόνου να φύγει.
⭕ Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε το καλύτερο πιστοποιητικό συμμετοχής σε καθημερινό και εβδομαδιαίο διαγωνισμό δημοσιεύοντας ποιήματα. Ελπίζω όλοι να διαβάσουν ποιήματα και να ενθαρρύνουν τους συγγραφείς με τα κατάλληλα σχόλια. Να είστε όλοι καλά και να είστε υγιείς.
Ευχαριστώ,
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου-
Διαχειριστής και Διευθυντής
Συμβούλιο Λογοτεχνίας Ηλίανθου (Susap).

⭕ সাপ্তাহিক প্রতিযোগিতা পর্বে পোষ্ট কৃত অসংখ্য কবিতার মধ্য থেকে সম্মানিত বিচারক মণ্ডলী কতৃক নির্বাচিত কবিতা ও কবির সাহিত্য সম্মাননাপত্রঃ
⭕ সৃজনশীলতা প্রকাশের বাসনা মানুষের চিরন্তন ও সহজাত প্রবৃত্তি। মন চায় প্রাণে, জীব চায় জীবে প্রকাশিত ও সঞ্চারিত হতে। প্রবৃত্তি এক ও অভিন্ন হলেও পথ কিন্তু ভিন্ন এবং বিভিন্ন। সেই সব বহুবিধ পথের একটি হচ্ছে সাহিত্য। কবিতা হচ্ছে সাহিত্যের সবচেয়ে আদিরূপ এবং অনুভূতি প্রকাশের অন্যতম বিষয়।
⭕ সূর্যমুখী সাহিত্য পরিষদ দেশি-বিদেশি, নবীন-প্রবীণ লেখকদের জন্য একটি মুক্তমঞ্চ স্বরূপ। সাহিত্য চর্চার চেতনা বুকে ধারণ করে অত্র সাহিত্য সংগঠন আপনার প্রতিভা বিকাশের পথে সহযাত্রী হয়ে হাত বাড়িয়ে দিয়ে
সাহিত্য সমৃদ্ধির নিরলস প্রচেষ্টা অব্যাহত রেখেছে। এক ঝাঁক সাহিত্যানুরাগীর একনিষ্ঠ এবং নির্মোহ পরিচর্যায় সূর্যমুখী সাহিত্য পরিষদ সৃষ্টিসুখের উল্লাসে প্রাণের স্পন্দনকে যথাযথ মূল্যায়নের মাধ্যমে উৎসাহিত করতে বদ্ধপরিকর।
⭕ এই প্রেক্ষিতকে সৃজনশীল কাব্যানুশীলনকে সামনে রেখে অত্র সাহিত্য সংগঠন সাপ্তাহিক প্রতিযোগিতায় পোস্ট করা কবিতা থেকে গুণগত মান বিচারের মাধ্যমে সেরা কবি ও কবিতা নির্বাচন করে থাকে। সেরা কবি ও কবিতার জন্য পরিচালনা পর্ষদ এর পক্ষ থেকে সম্মাননাপত্র প্রদান করা হয়।
⭕ এছাড়া সূর্যমুখী সাহিত্য পরিষদে প্রতিদিন প্রচুর পরিমাণ কবিতা পোস্ট করা হয়। সেখান থেকে দৈনিক সেরা নির্বাচিত কিছু কবিকে দৈনিক সম্মাননা প্রদান করা হয়। সবগুলো পোস্ট থেকে সেরা কবি ও কবিতা নির্বাচন করা একটি কষ্টসাধ্য কাজ। তবুও আমরা নিরলস চেষ্টা চালিয়ে যাচ্ছি।
⭕ এ সপ্তাহের প্রতিযোগীতার কবিতা গুলোর মধ্য থেকে শ্রেষ্ঠ কবিতা ও শ্রদ্ধেয় কবিগণকে আজ অত্র সাহিত্য সংগঠনের পক্ষ থেকে জানাচ্ছি আন্তরিক ধন্যবাদ এবং কৃতজ্ঞতা। সেরা কবিগণকে সম্মাননা প্রদান করতে পেরে আমরা খুব আনন্দিত। যাঁরা আমাদের সাপ্তাহিক প্রতিযোগিতায় অংশ গ্রহণ করেছেন এবং বিচারক মণ্ডলীর দৃষ্টিতে যাঁরা সাপ্তাহিক সেরা কবি ও কবিতার জন্য নির্বাচিত হয়েছেন তাঁদের সবাইকে জানাচ্ছি প্রাণঢালা
অভিনন্দন
⭕ একটি সৃজনশীল কলম বিনির্মাণ করতে পারে ব্যক্তি-পরিবার-সমাজ ও রাষ্ট্রের শুভবোধ সম্পন্ন ভীত। সারিয়ে তুলতে পারে দগ্ধ-বিদগ্ধ ক্ষত-বিক্ষত দাগ। জয় হোক কলমের৷ কবির কলম হোক সত্য সুন্দর ন্যায় প্রতিষ্ঠার হিরন্ময় হাতিয়ার। আপনার কলমে উম্মুক্ত হোক বাংলা সাহিত্যের নবদ্ধার। সূর্যের আলোয় উদ্ভাসিত হোক আপনার মেধা ও কলমের তেজ, প্রকৃতি, ঘুচে যাক কালের আঁধার।
⭕ আপনিও কবিতা পোস্ট করে দৈনিক ও সাপ্তাহিক প্রতিযোগিতায় অংশ নিয়ে সেরা সনদ পেতে পারেন। সবাই কবিতা পড়ে সুগঠিত মন্তব্য করে লেখকগণকে উৎসাহিত করবেন এমনটাই প্রত্যাশা। সবাই ভালো থাকুন সুস্থ থাকুন।
ধন্যবাদান্তে,
পরিচালনা পরিষদ এর পক্ষ থেকে-
এডমিন ও পরিচালক
সূর্যমুখী সাহিত্য পরিষদ (সূসাপ)।
💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου