Falmë Nënë – Poezi nga Eftichia Kapardeli / Shqipëroi: Vasil Çuklla

Posted on August 28, 2016
0
https://atunispoetry.com/2016/08/28/falme-nene-poezi-nga-eftichia-kapardeli-shqiperoi-vasil-cuklla/
Eftiqia kapardeli
Poezi nga  Eftichia Kapardeli


Falmë Nënë

Si hënë e Vetmuar 
larg teje gjendur
dhe ti, këngëzemre
dhe ti, degë çelur, endur
dhe ti, fjalëpathënë, o nënë!
Çaste buruar
kujtimesh të kohës
ritakohen, nën hënë
ujëra kristal si
dy sytë e tu, të mëdha, o nënë.
Mjelmës së Apolonit
të fsheh nëpër rite
agon… dhe të fsheh
mes mantelësh drite
Por buzëve më rilind
emri yt, pathënë
vazhdimisht, o nënë.
Si zogu humbuar
morisë, që vet
fluturon, papushuar
pa shoqëri,
dit edhe nat,
në kopshtnajën e
ëndrës heshtuar,
rikthehem, o nënë.
Dhe kur kopshnaja aromëzon
trëndafilat pranveror
teshave i qëndis
pres lulet e kuqa
në kandil të Shën Marisë
i ofroj dhe kërkoj
Falje
Falje…
se të pika, o nënë!


Vasil cuklla
Shqipëroi: Vasil Çuklla