Eftiqia kapardeli
Poezi nga  Eftichia Kapardeli


Fat

Fati do të na presë
gjithmonë…
edhe kur shpirtrat
shtegëtojnë
asaj Pranvere
të patrup,
të pa Atdhe,
mes ikjesh
çliruar, mataruar
nga mërgimet, mes
filizash të rinj
luleshege dhe të luluarat
degë
me flakë, që dorë nuk i prek
bukurisë
do të përkulen habitshëm
në të ngyrave festë,
në aroma kokrrash arrirë
do të dehen
pritshëm.
 https://atunispoetry.com/2016/08/26/fat-poezi-nga-eftichia-kapardeli-shqiperoi-vasil-cuklla/

Vasil cuklla
Shqipëroi: Vasil Çuklla
ΜΟΙΡΑ
Η μοίρα πάντα
θα μας καρτερά
και όταν οι ψυχές
θα ταξιδεύουν
σε εκείνη την Άνοιξη
χωρίς σώμα
χωρίς Πατρίδα
μέσα στην φυγή
λυτρωμένες ,τριγυρισμένες
από ξενιτιά μέσα από
τους νέους βλαστούς ,τους
ροδανθούς και τα ανθισμένα
κλαριά
με φλόγες ανέγγιχτες
στην ομορφιά
θα λυγίσουν στην παράξενη
γιορτή των χρωμάτων
στα αρώματα των καρπών
θα μεθύσουν
προσμένοντας