Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

https://elve1980.gr/?cat=15... 4ος Έπαινος: Ευτυχία Καπαρδέλη, ψευδώνυμο: Αντωνούσα.




 https://elve1980.gr/?cat=15...

4ος Έπαινος: Ευτυχία Καπαρδέλη, ψευδώνυμο: Αντωνούσα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 17ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 17ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ

Μετά την αξιολόγηση από την κριτική Επιτροπή των συμμετοχών, η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (Ε.Λ.Β.Ε.)  ανακοινώνει τα αποτελέσματα του 17ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού, τον οποίο προκήρυξε: α) για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και β) για τη συμπλήρωση 40 χρόνων πολιτιστικής δράσης της Ένωσης, στον Βορειοελλαδικό, κυρίως, χώρο.

Φέτος οι διαγωνιζόμενοι ήσαν πάρα πολλοί, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Το εντυπωσιακό, όμως, είναι ότι το πλείστον των έργων ήταν εκλεκτά. Αρκετοί διαγωνιζόμενοι ισοψήφησαν, οπότε θα δείτε περισσότερους από έναν σε κάποια βραβεία και επαίνους.

Επειδή σκοπεύουμε να εκδώσουμε βιβλίο, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται τα έργα όλων των συμμετεχόντων στον Διαγωνισμό, περιμένουμε να μας αποστείλετε τα έργα σας σε ηλεκτρονική μορφή, μαζί με τα πλήρη προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ψευδώνυμο, τίτλο έργου, τηλέφωνο και διεύθυνση), στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) της Γεν. Γραμματέως της Ε.Λ.Β.Ε. κ. Όλγας Λιάρατζη, στη διεύθυνση: svaro99@otenet.gr. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας μαζί της είναι: 2310 322410 / 6972011302. Μπορείτε, ταυτόχρονα, να στέλνετε τα έργα σας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ε.Λ.Β.Ε. elveth1980@gmail.com, με τη σημείωση ότι το έργο στέλνεται για το βιβλίο του Διαγωνισμού.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι, ως σοβαρό Λογοτεχνικό Σωματείο, σεβόμαστε την ελληνική γλώσσα και δεν επιθυμούμε «ποιητική αδεία» την αποδόμησή της. Έτσι, παρακαλούμε να στείλετε τα έργα σας διορθωμένα σε ορθογραφία, στίξη και έκφραση. Όπου χρειαστεί, θα επέμβουμε στα κείμενα με διορθώσεις. Όποιος δεν θέλει καμία επέμβαση στο κείμενό του οφείλει  να μας το δηλώσει.  

(Είμαστε το μόνο Λογοτεχνικό Σωματείο στην Ελλάδα, απ’ ό,τι γνωρίζω, που εκδίδει περιοδικό, τα άλλα λογοτεχνικά περιοδικά εκδίδονται από ιδιώτες).

Το βιβλίο του Διαγωνισμού θα σταλεί και σε άλλους φορείς και βιβλιοθήκες και εκτός Θεσσαλονίκης. Στους συμμετέχοντες θα πωλείται, περίπου, σε τιμή κόστους. Όσον αφορά στα πεζά κείμενα, οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν οικονομικά, με βάση τον αριθμό των σελίδων που θα καλύψει το έργο τους. (Για κάθε επιπλέον δισέλιδο του βιβλίου η προσαύξηση είναι 5 Ευρώ).

 Το Φθινόπωρο θα οργανώσουμε και εκδήλωση απονομής βραβείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου